Betaalmogelijkheden instellen

In Apollo kan je meerdere betaalmogelijkheden op je inschrijfformulier activeren. Deze stel in onder instellingen en kan overschrijven in stamgegevens (de template van de opleiding) en in de uitvoering van een opleiding. De instellingen in stamgegevens overschrijft de standaard instelling en de instelling in een uitvoering overschrijft de stamgegevens instellingen. Zo kan je dit tot in het detail aanpassen. Hieronder staat toegelicht hoe de instellingen werken:

Afwijkende betaalmogelijkheden

Standaard wordt de verkoopprijs van een opleiding direct op een factuur geplaatst, en ontvangen de ingeschreven een factuur op het moment dat jij deze verstuurd. Maar je kan dit proces aanpassen. Dit gaat als volgt:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen, stamgegevens of uitvoeringen. Afhankelijk of je de aanpassingen voor alle cursussen, een stamgegevens of een uitvoering wilt doen.
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”. (Alleen bij stamgegevens en uitvoeringen)
  4. Vanaf nu zijn zowel in stamgegevens als uitvoeringen dezelfde afwijkende betaalmogelijkheden beschikbaar.

Direct betalen bij inschrijving met iDeal

Als je wilt dat klanten direct betalen bij het inschrijven op jouw cursussen, dan zet je deze functie aan. Dit gaat als volgt:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”. (Alleen bij stamgegevens en uitvoeringen)
  4. Zet het vinkje “direct betalen bij inschrijving” aan.
  5. Vanaf nu moeten cursisten direct betalen om zich in te schrijven.

Let op: je moet we een koppeling met Mollie hebben om cursisten met iDeal te laten betalen. Hoe dat werkt kan je hier lezen.

Direct factuur ontvangen na inschrijving

Bij deze functie kan iemand zicht inschrijven zonder direct te betalen, maar ontvangt hij of zij wel een factuur om te betalen. Deze factuur kan ook een iDeal link hebben als je Mollie aan hebt gezet. Om deze functie te activeren moet je het volgende doen:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen, stamgegevens of uitvoeringen. Afhankelijk of je de aanpassingen voor alle cursussen, een stamgegevens of een uitvoering wilt doen.
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”.
  4. Zet het vinkje “direct factuur ontvangen na inschrijving” aan.
  5. Vanaf nu moeten cursisten betalen om zicht in te schrijven.

Betalen met aanbetaling

Ook kan je cursisten vragen eerst een aanbetaling te doen. Dit wordt ingesteld met een percentage van de totale verkoopprijs. Nadat iemand zich heeft ingeschreven ontvangt hij de aanbetalingsfactuur en ook de restbetalingsfactuur. Dit werkt als volgt:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen, stamgegevens of uitvoeringen. Afhankelijk of je de aanpassingen voor alle cursussen, een stamgegevens of een uitvoering wilt doen.
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”.
  4. Geef aan of iemand direct met iDeal en/of op factuur na inschrijving mag betalen.
  5. Geef aan welk percentage iemand moet aanbetalen.

Geen betaling nodig

Wanneer er geen betaling nodig is voor de cursus kan je dit ook aangeven. Dit werkt als volgt.

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen, stamgegevens of uitvoeringen. Afhankelijk of je de aanpassingen voor alle cursussen, een stamgegevens of een uitvoering wilt doen.
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”.
  4. Zet het vinkje geen betaling nodig aan.

Betalen in termijnen

Ook kunnen cursisten de cursus in termijn afrekenen. Je kan zelf bepalen in hoeveel termijnen iemand betaald, en of je hier een opslag voor rekent. Dit werkt als volgt:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar instellingen, stamgegevens of uitvoeringen. Afhankelijk of je de aanpassingen voor alle cursussen, een stamgegevens of een uitvoering wilt doen.
  3. Zet het vinkje “afwijkende betaalmogelijkheden aan”.
  4. Zet het vinkje bij “betalen met periodieke factureren aan”.
  5. Klik op de groene knop: “betaalconditie toevoegen”.
  6. Vul het vervolgende in:
    1. In hoeveel keer er afbetaald mag worden.
    2. Vanaf welke cursusprijs deze mogelijk zichtbaar moet worden.
    3. Met welke bedrag je eventueel cursusprijs wilt verhogen vanwege de extra administratiekosten
  7. Voeg eventueel een nog een mogelijkheid toe door terug te gaan naar stap.