Factuur maken

Een factuur maken kan in Apollo op meerdere manieren. Handmatig en via offertes. Hieronder wordt de handmatige oplossing uitgelegd.

Handmatig een factuur maken:

Op een handmatige factuur bepaal je zelf volledig wat hier op komt te staan. Zo’n factuur maak je als volgt:

1. Ga naar facturen.
  2. Klik op “Nieuwe factuur”.
  3. Type de naam van je klant in het veld naam, dan wordt deze automatisch met alle gegevens opgehaald uit de contacten. Klik anders rechts op nieuw contact. Wel gegevens, ga dan door naar vijf.
  4. Vul alle NAW gegevens in en klik op opslaan.
  5. Mocht je van een bedrijf een referentie / inkoopnummer hebben gekregen, vul dat in bij inkoopnummer. Zo niet, laat dit leeg.
  6. Selecteer de betaalmethode.

Let op: Staat jouw betaalmethode er niet bij, dan kan het zijn dat je hem niet hebt aangezet onder instellingen.

1. Klik op nieuwe factuurregel.
  2. Vul het aantal eenheden in dat je wilt factureren. Dat kan bijvoorbeeld uren zijn, maar ook één cursus.
  3. Omschrijf wat je factureert.
  4. Type het bedrag per eenheid. Apollo berekend het totaal.
  5. Geef aan of het eindbedrag aan jouw klant een bedrag exclusief of inclusief BTW is. Consumenten ontvangen vaak een inclusief BTW factuur, bedrijven een exclusief BTW factuur. Op beide soorten is BTW van toepassing.
  6. Klik op het plusje om:
    1. een tekstje toe te voegen
    2. om een BTW tarief aan te passen. Het standaard BTW kan je instellen onder instellingen. Link naar instellingen.
    3. als er sprake is van korting, deze kan je in € en % geven.
    4. als je een koppeling met een boekhoudpakket hebt, kan je hier ook het grootboeknummer en eventueel de kostenplaats meegeven.
  7. Je factuur is nu gemaakt. Wil je de factuur ook versturen? Klik dan rechtboven onder functie op verstuur factuur.