Presentie bijhouden

Van iedere lesdag kan de presentie digitaal bijgehouden worden. Ook kan er van deze groep een PDF lijst worden gemaakt om handmatig te ondertekenen. Hoe dit werkt staat onder presentie handmatig laten tekenen onderaan deze pagina. Om de presentie digitaal bij te houden, doe je het volgende:

1. Login in de docenten portal
  2. Klik op de cursus waar je de presentie van wilt bijhouden.
  3. Selecteer de lesdag waarvan je de presentie wilt bijhouden.
  4. Geef aan of persoon aanwezig, terecht afwezig of onterecht afwezig zijn.
  5. Wanneer iemand onterecht afwezig is, kan je heir een aantekening bij maken. Deze kan terug gevonden worden in de uitvoeringen van Apollo.
  6. Wanneer alle cursussen een presentie-status hebben gekregen, klik je op het vinkje ”Hierbij verklaar ik de presentielijst juist te hebben ingevoerd”.
  7. Vervolgens ligt de knop “presentie doorgeven” op.
  8. Klik op deze knop.
  9. Het doorgeven van de presentie krijgt een tijdstempel die zichtbaar is onder de lijst. Ook kan je een PDF van deze lijst downloaden.

Presentie handmatig laten tekenen

Wanneer je de presentie ook handmatig wilt laten tekenen, volg je eerst de stappen onder presentie digitaal bijhouden. Als je deze hebt doorlopen, kan je een PDF formulier downloaden op de volgende manier.

1. Volg stap 1 tot 9 uit bovenstaande beschrijving.
  2. Download het PDF formulier door op Download PDF te klikken.
  3. Er is nu een PDF op je computer gedownload.
  4. Open deze PDF en print deze.
  5. Laat het papier in de klas tekenen.